Emotie in een paar lijnen

Als kleine jongen zat ik al veel te tekenen. Met een stapeltje papier en stiften kon ik uren zoet zijn. Na de middelbare school had ik geen idee dat ik van mijn hobby mijn beroep kon maken. Daarom werd ik eerst journalist. Bij een Haags nieuwsblad ontmoette ik een vormgever en dacht: dat wil ik ook. Op de kunstacademie ben ik serieuzer aan de slag gegaan met mijn tekeningen. Ik werd vaste illustrator bij Diergaarde Blijdorp en kwam in contact met uitgeverij Clavis. In de afgelopen dertien jaar heb ik bij Clavis meer dan zestig kinderboeken gemaakt. Variërend van schattige peuterboekjes, zoals 100 kusjes voor het slapengaan tot leerzame non-fiction reeksen zoals de Wondere Wereld en de Wow-serie.

In mijn non-fictie boeken vind ik beleving even belangrijk als de feiten. Gewone dingen blijken vaak heel bijzonder te zijn. Bijvoorbeeld dat we één zon hebben. Voor ons is dat normaal. Maar er zijn ook planeten met twee of meerdere zonnen. Hoe anders zou het leven dan zijn?

Bij mijn prentenboeken leg ik veel nadruk op emoties. Als ik een trieste egel teken gaat het mij niet om om de hoeveelheid tranen, maar om een dieper gevoel, het gevoel dat je ervaart als je iemand diep in de ogen kijkt. Dit gevoel wil ik zo simpel mogelijk overbrengen, liefst in een paar lijnen.