Gewone dingen kunnen heel bijzonder zijn

Als kleine jongen zat ik al veel te tekenen. Met een stapeltje papier en stiften kon ik uren zoet zijn. Na de middelbare school had ik geen idee dat ik van mijn hobby mijn beroep kon maken. Daarom werd ik eerst journalist. Bij een Haags nieuwsblad ontmoette ik een vormgever en dacht: dat wil ik ook. Op de kunstacademie ben ik serieuzer aan de slag gegaan met mijn tekeningen. Ik werd vaste illustrator bij Diergaarde Blijdorp en kwam in contact met uitgeverij Clavis. In de afgelopen elf jaar heb ik bij Clavis meer dan vijftig kinderboeken gemaakt. Variërend van schattige peuterboekjes, zoals 100 kusjes voor het slapengaan tot leerzame non-fiction reeksen zoals de Wondere Wereld en de Wow-serie.

In mijn non-fictie boeken vind ik beleving even belangrijk als de feiten. Gewone dingen blijken vaak heel bijzonder te zijn. Bijvoorbeeld dat we één zon hebben. Voor ons is dat normaal. Maar er zijn ook planeten met twee of meerdere zonnen. Hoe anders zou het leven dan zijn?

Bij het maken van een tekening of een boek is er sinds mijn kind-zijn eigenlijk niet veel veranderd. Ja, ik ben er wat serieuzer naar gaan kijken. Maar de basis is hetzelfde: ik pak een vel papier en een pen en experimenteer wat. De ene keer wordt het niets, maar soms ontstaat er iets, waar mijn hart een klein sprongetje van maakt. Dat zijn mooie momenten.